Mooiste voetbalshirt van Nederland

Dit Amersfoortse team speelt in het mooiste voetbalshirt van Nederland (en ze zijn apetrots)

De voetballers van het derde elftal van VV Amsvorde uit Amersfoort spelen in het mooiste shirt van alle amateurclubs in Nederland. Dit werd zaterdagochtend bekendgemaakt door presentatrice Hélène Hendriks in het programma De Oranjezomer.

De winnaar werd gekozen door de jury van Cor Podcast, een podcast over voetbal, en stemmen van het Nederlandse publiek. In het kader van het Nationale Voetbalweekend zocht de KNVB samen met Cor Potcast de afgelopen weken naar het mooiste amateurshirt van Nederland. Dit weekend staat volledig in het teken van het vieren van het amateurvoetbal en de waarde van deze voetbalsport voor Nederland.

 ‘Geweldig’ “We zijn heel trots op ons shirt. Dit shirt is een initiatief van een zeer betrokken seniorenteam en het is geweldig dat hun inzet zo wordt beloond. We hebben daarom ook besloten dat dit shirt volgend jaar door de hele club wordt gedragen als het 100-jarig jubileumshirt,” zegt voorzitter Danny de Graaf van VV Amsvorde.

Meer dan 500 verenigingen nemen deel aan het Nationale Voetbalweekend, waardoor er door het hele land volop aandacht is voor het amateurvoetbal. Overal in Nederland worden verschillende activiteiten gehouden, zoals circuittrainingen, benefietwedstrijden, skillgames en wedstrijden waar zelfs de allerkleinsten en senioren aan kunnen deelnemen.

Warming-up Bovendien zullen de spelers van het Nederlands Elftal zaterdag tijdens een open training te bewonderen zijn in shirts van hun eerste amateurclub. “Voetbal gaat verder dan alleen het spelletje op het veld; het bouwt vriendschappen die een leven lang duren. Elke week komen miljoenen mensen samen, op het gras of langs de lijn, allemaal verenigd door hun liefde voor hun club of de kleuren van hun team. Voetbal brengt mensen samen,” aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurclubvoetbal.

Bron: AD.nl

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp