Amersfoort-Zuid

Historie

Hoofdsponsor

Sponsoren

Berichten

1925-1933

Bij de oprichting op 11 maart 1925 kreeg de vereniging de naam DES (Door Eendracht Sterk ) Voor het seizoen 1925-1926 werd ingeschreven in de 3de klasse van de UPVB. Omdat de naam DES al bestond werd besloten de naam te veranderen in Amsvorde. Na drie opeenvolgende kampioenschappen promoveerde Amsvorde, via beslissingswedstrijden tegen Quick, naar de 3de klasse van de NVB.

1933-1952

Na begonnen te zijn aan de Leusderweg verhuisde Amsvorde in 1933  tijdelijk naar een terrein aan Laan 1914 nabij restaurant Oud Leusden. Na de oorlog had men te maken met de nodige tegenslag. Van de selectie waren nog maar negen spelers over. Toch bloeide de club weer op. Op verzoek van Defensie verhuisde de vereniging naar de Dodeweg. Hier een teamfoto van het eerste elftal uit het seizoen ’49-’50. Dhr. Groenenberg was een van de eerste voorzitters. Ter herinnering aan het vijfde lustrum op 11 maart 1950 werd deze foto van het bestuur gemaakt.Rechts ziet U dhr.J.Hofland, midden dhr.Groenenberg en links dhr.Terrol. Tot 1952 kwam men uit in de 4de klasse.

 

 

 

 

1952-1965

Amsvorde was inmiddels weer verhuisd van de Dodeweg naar de Leusderweg. Men voetbalde zich naar hogere klassen en trok daarbij altijd veel publiek. Bij krakers van wedstrijden stonden er hordes mensen langs de lijn. Kampioenschappen werden er in de jaren vijftig en zestig regelmatig behaald met zelfs promotie naar de 2de klasse van de KNVB. U ziet hier het feestgedruis. Ook de pers was daarbij vaak van de partij, dit zorgde voor mooie artikelen. Ook zijn hier enkele mooie actie foto’s van overgebleven.

Dhr.Blokland en John Nicolaas bevonden zich in deze wedstrijd uit het seizoen ’58-’59 in een hevig duel. In een artikel van 25 januari 1960 stond deze foto afgebeeld. Op Sportpark Nimmerdor scoorde John Nicolaas voor Amsvorde de gelijkmaker.

1965-1993

Na een korte verhuizing naar de Bokkeduinen, i.v.m. de renovatie van Nimmerdor, kwam Amsvorde definitief naar de Leusderweg. Sportpark Nimmerdor was de plaats van veel voetbalplezier. In 1965 werd de eerste steen gelegd voor een clubhuis. Dhr.van Plateringen werd benoemd tot voorzitter als opvolger van dhr.Groenenberg. Sportief gezien ging het op en neer, maar uiteindelijk degradeerde men in 1976 naar de KNVB afdeling Utrecht.

 

1993-1995

Het afbranden van ons clubhuis op 25 april 1993 was een treurig moment uit de geschiedenis van de club. De eerste steen van het nieuwe clubhuis werd gelegd op 11 maart 1995 door Frans Bos en Flip Kraak

1995-heden

Eind negentiger jaren werd Amsvorde geconfronteerd met een eventuele verhuizing van de vertrouwde plek aan de Leusderweg naar het Vermeerkwartier ( huidige locatie CJVV ) of zelfs naar nieuwland ( nu ASC Nieuwland ) Dankzij de geweldige inzet van onze toenmalige voorzitter Frans Bos en penningmeester Theo van Dillen bleef Amsvorde een verhuizing bespaard en voetballen wij nog steeds aan de Leusderweg. Per slot van rekening onze bakermat. Amsvorde kende op sportief gebied wisselende periodes, maar met het realiseren van een nieuw clubhuis, nieuwe kleedkamers en het wetra-veld werden grote stappen voorwaarts gezet. Deze inversteringen brachten dan ook in het nieuwe millennium de club drie achtereenvolgende kampioenschappen van 2001 t/m 2003, waardoor Amsvorde in de 3de klasse uitkwam. Aan het begin van het seizoen 2007-2008 vond de heropening plaats van het compleet gerenoveerde clubhuis

De toekomst van onze vereniging

Uiteraard heeft onze vereniging zich niet kunnen onttrekken aan de ontwikkelingen welke zich de laatste jaren hebben voorgedaan, maar heeft zich daarin goed staande weten te houden. Door de komst van de nieuwbouw naast de velden van Amsvorde ontwikkeld er zich op dit moment een regelmatige groei in de jongste groepen van onze jeugdafdeling. Opvallend is dat Amsvorde ook vanuit de overige wijken steeds meer spelers kent. Daarnaast blijven spelers die verhuizen vrijwel allemaal aan Amsvorde verbonden. Op dit moment is het beleid van onze vereniging erop gericht het voetbalniveau over de gehele breedte van de vereniging naar een hoger plan te tillen. De verschillende leeftijdsgroepen worden getraind door gediplomeerde en/of ervaren trainers.