Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Amersfoortse stadsderby’s leven niet meer

De Amersfoortse stadsderby’s hebben hun glans van weleer verloren. Dat blijkt uit een bezoek van een journalist aan de wedstrijd tussen Amsvorde en ASC Nieuwland op zaterdag 10 december.

Op het veld was het een vermakelijke wedstrijd, die Amsvorde met 4-2 won. Maar langs de kant stonden slechts zo’n vijftig tot zestig toeschouwers.

Oud-doelman Marcel van de Wijngaard, tegenwoordig verzorger bij Amsvorde, stelt vast dat de derby’s niet meer leven bij spelers en publiek.

Spelersbinding

Van de Wijngaard: “Spelers hebben niet meer zo’n sterke binding met de club waarvoor ze spelen. Ze blijven één of twee seizoenen en vertrekken vervolgens weer naar een andere vereniging. Bij wijze van spreken staat de koffer altijd ingepakt.”

Wedstrijdbeleving

Ook de beleving van de wedstrijd is veranderd. “Vroeger was het echt iets speciaals”, zegt voormalig eerste elftalspeler Hans Maas. “De spanning was enorm. Ik weet nog dat ik een keer een telefoontje kreeg van een speler van de tegenstander. ‘We schoppen je over de hekken’, zei hij.”

Toekomst

De toekomst van de Amersfoortse stadsderby’s is onzeker. “Het is jammer”, zegt Van de Wijngaard. “Het zou mooi zijn als de derby’s weer de aantrekkingskracht van vroeger hadden.”

Lees meer: Bron: Marcel Koch 

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp