Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Train de trainer (onderbouw jeugd)

Op vrijdag 10 januari zijn acht trainers uit de onderbouw (jo8 t/m 12) begonnen aan de cursus Train de trainer. Zij worden op vijf vrijdagavonden in januari en februari door Fred Duijnstee (https://duijnsteehogeschoolvoetbal.nl/) meegenomen in de geheimen van het trainen van pupillen.

Daarbij geen theorie en boeken, maar gewoon voetbalschoenen aan en zelf ondervinden wat werkt, wat niet en waarom wel/niet. Extra aandacht is er voor techniek en dan met name tweebenigheid.

De cursus wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat. Op deze manier hopen we onze trainers – in de meeste gevallen ouders van spelers, die soms wel en soms niet zelf hebben gevoetbald – te helpen bij het geven van goede en gevarieerde trainingen die zijn afgestemd op de leeftijd en het niveau van de spelers. Gezien het enthousiasme van de eerste lichting heeft de TC besloten in februari/maart een tweede ronde Train de trainer aan te bieden.

Hiervoor zijn de eerste aanmeldingen alweer binnen. Wie zelf een keer wil komen kijken: de komende sessies zijn op vrijdag 17, 24 en 31 januari en 7 februari. Ze staan dan van 19.30 tot 20.30 uur op veld 3 (kunstgras).

Door: Wouter Nalis

 

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp