Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Vervanging Kunstgrasveld: er kan weer gevoetbald worden!

Het heeft (flink) wat voeten in aarde gehad, maar afgelopen vrijdag is het nieuwe kunstgrasveld officieel vrijgegeven.
Mede vanwege het (extreme) natte weer de afgelopen 2 weken heeft de aanleg helaas wat vertraging opgelopen en heeft het invulzand nog niet de gelegenheid gekregen om goed in te dalen. Dit zal de komende weken gebeuren, waardoor we binnen korte tijd een prachtig nieuw, goed bespeelbaar kunstgrasveld hebben zonder infill van rubber of kurk.
Hiermee is Amsvorde de 1e vereniging in de regio met een dergelijk kunstgrasveld en lopen wij voorop wat betreft duurzaamheid!

Op vrijdagmiddag 10 november zal de wethouder Sport, Ben van Koningsveld, het nieuwe kunstgrasveld om 15:00 uur officieel openen. Rondom deze opening zal er een voetbalprogramma voor de jeugd opgezet worden, meer info hierover volgt via de Whatsapp groepen.

Waarom is er voor gekozen om het veld midden in het seizoen, in de natte periode, te vervangen?
Zonder twijfel de meest gestelde vraag aan het bestuur de afgelopen 3 weken. Begrijpelijk vanuit jullie, zeker toen bleek dat er vaker dan ons lief was trainingen afgelast moesten worden. Het antwoord:

De periode waarin het kunstgrasveld vervangen werd, is in nauw overleg met de SRO, Gemeente Amersfoort en onze wedstrijdplanning afgestemd. Daar waar bijna alle verenigingen ervoor kiezen om de vervanging van een veld in de zomerstop te doen, heeft dit tot gevolg dat (goede) aannemers zeer schaars zijn in die periode en de kosten die dan met een vervanging gemoeid gaan, een stuk hoger liggen. Door te kiezen voor de maand oktober, waarin er 3 weekenden zo goed als geen (jeugd)wedstrijden gepland waren door de KNVB, hebben wij flink op de kosten kunnen besparen met als gevolg dat wij luxere (vierkante) doelen hebben kunnen kiezen, er een extra verhard plateau gerealiseerd is waar de losse doeltjes op gezet kunnen worden en tot slot ook dat de ballenvanger aan de zijde van de huizen, met 1 meter verhoogd gaat worden waardoor er, als iedereen zijn vizier op scherp heeft staan, minder ballen over het hek heen gaan.

Vooraf was ons zeker bekend dat langdurige regen een spelbreker zou kunnen zijn in de planning, echter dat het weer zo extreem nat zou zijn als de afgelopen 3 weken (het was de natste oktober ooit sinds de start van weermetingen in 1906) had niemand kunnen voorzien.

Via deze weg willen wij alle spelers en trainers enorm bedanken voor jullie begrip en flexibiliteit, ondanks dat wij jullie terechte teleurstellingen op momenten heel goed konden begrijpen deed het ons heel goed dat iedereen hier op een positieve en meewerkende manier mee omging, op naar vele jaren plezier van een prachtig nieuw veld!

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp