Update 1e elftal

Het zal jullie dit seizoen niet ontgaan zijn, de resultaten en ontwikkelingen rondom ons 1e elftal zijn helaas niet zoals wij voorafgaand aan het seizoen verwacht hadden. Een reeks aan blessures en tussentijdse opzeggingen in combinatie met een sterke competitie indeling hebben er helaas voor gezorgd dat Amsvorde inmiddels officieel gedegradeerd is naar de 4e klasse.

In nauw overleg tussen het bestuur en de technische staf van zowel het 1e als het 2e, is half april besloten om de zaterdag 2 uit de competitie te halen en beide teams samen te voegen richting het einde van het seizoen. Hierdoor kan het 1e de laatste wedstrijden van dit seizoen in ieder geval met voldoende spelers uitspelen. Aankomend seizoen zullen een aantal (flinke) veranderingen doorgevoerd worden:

De huidige trainer, Petar Djenic, stopt aan het einde van dit seizoen en zal volgend seizoen opgevolgd worden door Fred Veenstra.

Fred is een zeer ervaren trainer, die de laatste 8 (!) seizoenen als hoofdtrainer actief is geweest bij SVMM uit Maarn. Na een 2-tal gesprekken met zowel het bestuur als een afvaardiging van de spelersgroep is de keuze unaniem op Fred gevallen, wij hebben er veel vertrouwen in dat Fred de juiste man is in de fase waarin Amsvorde 1 zich op dit moment begeeft.


Bouwen aan herkenbaar elftal

De belangrijkste opdracht die wij tijdens de gesprekken met de nieuwe trainer hebben meegegeven, is dat er gebouwd moet worden aan een herkenbaar elftal dat (voornamelijk) bestaat uit spelers met een Amsvorde achtergrond. Hierin zijn inmiddels de eerste stappen gezet en na gesprekken met spelers uit verschillende senioren elftallen staat er aankomend seizoen een enthousiaste groep van 23 (!) spelers klaar die graag in Amsvorde 1 willen spelen. Hier zijn wij natuurlijk enorm trots op, maar we zijn er nog lang niet:

Naast het vertrek van de huidige trainer, nemen we na dit seizoen ook afscheid van Assistent trainer Ron van Burgsteden, verzorger Marcel van de Wijngaard en teammanager Marck van Asselt. Deze 3 heren die zich de afgelopen jaren met ziel en zaligheid hebben ingezet voor Amsvorde, hebben alle 3 aangegeven dat zij volgend seizoen geen deel meer uit zullen maken van de staf. Hoe enorm jammer wij dit ook vinden, het respect en de dankbaarheid voor wat deze mannen de afgelopen jaren hebben gedaan voor onze selectie is immens groot. Wij zullen hen dan ook zeker passend bedanken. Het vertrek van de 3 genoemde heren betekent wel dat wij naarstig op zoek zijn naar invulling van de staf rondom het 1e elftal.

 

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp