Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Update speler Amsvorde 1 – na hartstilstand AVK

Maandag 19 augustus 2019. Het was dag twee van het Amersfoorts Voetbalkampioenschap. Voor mij de dag dat het leven even stil stond. Letterlijk.
Ongeveer vijf minuten voor het rustsignaal werd ik getroffen door een hartstilstand. Mijn hart kreeg op dat moment onvoldoende zuurstof om te kunnen functioneren – en stopte met pompen. Voor elf minuten.
In het ziekenhuis bleek dat mijn linker kransslagader volledig was afgesloten.
Een bijzondere situatie volgens de artsen. Statistisch gezien komt dit bij gezonde mensen van mijn leeftijd namelijk niet voor.
Helaas bleek echter ook de oorzaak van het hartfalen volstrekt onduidelijk,
maar ik besef mij dat ik niet anders dan oprecht dankbaar en gelukkig kan zijn voor het feit dat ik er überhaupt nog ben.
Dat ik dit verhaal kan navertellen, is volledig te danken aan de mensen die betrokken waren bij mijn reanimatie. Het snelle en adequate handelen van Marcel van de Wijngaard (verzorger eerste elftal) en Damyam van Doornik (AFC Nieuwland) heeft mijn leven gered.
Samen met John van Nimwegen (verzorger AFC Nieuwland), Gijs Hefrens (scheidsrechter), Mees Hehenkamp en Dilly Hok-A-Hin (spelers van Amsvorde 1 – die samen in recordtempo de AED hebben gehaald), hebben zij er op heldhaftige wijze voor kunnen zorgen dat ik nog op het veld bij bewustzijn werd gebracht.
Het is aan deze helden dat ik mijn leven te danken heb – en waarvoor ik hen een leven lang dankbaar zal zijn.
Inmiddels zijn er ruim twee maanden voorbij – en gaat het goed met mij.
Ik heb een openhartoperatie moeten ondergaan, waarbij een omleiding is gemaakt voor de verstopte kransslagader (een zogenaamde bypassoperatie). Momenteel volg ik een revalidatietraject in het Meander medisch centrum.
De prognose is dat ik honderd procent zal herstellen – en dat ik in de toekomst gewoon weer een balletje zou kunnen trappen. Al zal dit laatste waarschijnlijk een kwestie van maanden worden.
Graag wil ik via deze weg van de gelegenheid gebruik maken om een ieder te bedanken die heeft meegeleefd met mijn situatie – en voor de vele leuke berichtjes, kaartjes, bloemen en steunbetuigingen die ik heb mogen ontvangen.
Het heeft mij zeker gesterkt in mijn herstel.
Hartelijke groet,
Mede namens mijn familie,
Eelco van Kooij
Speler Amsvorde 1

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp