Amersfoort-Zuid

Rik Klement verlengt contract

Amsvorde 1 op trainingskamp

Waar veel voetbalverenigingen kiezen voor een trainingskamp in de Spaanse zon, bleken de kaarten bij Amsvorde anders op tafel te liggen. Na een stemming binnen de selectie werd voor Sofia gekozen en bleven de voetbalschoenen thuis. Geen hardloopwedstrijdjes op het strand, maar een stedentrip voor de mannen van Rik Klement.

,,Ons trainingskamp was bedoeld om dichter naar elkaar toe te groeien en persoonlijke gesprekken te voeren. In beiden zijn we geslaagd.”

Amsvorde doet in de vierde klasse mee om de titel en vecht samen met DWSV en Vreeswijk om de eerste plaatst. Mede door de goede resultaten en de vooruitzichten lijkt het erop dat Klement de groep ook volgend seizoen bij elkaar kan houden en dat het stappen kan zetten.

,,Ikzelf heb ook mijn contract met een jaar verlengd. Ik zie hier nog veel perspectief en ben gezegend met een uitstekende groep. Ik werk met spelers die eigenlijk veel te goed zijn voor de vierde klasse. Het is aan ons dus de taak te promoveren en te laten zien wat we in de derde klasse horen.”

Amsvorde doet in de vierde klasse mee om de titel en vecht samen met DWSV en Vreeswijk om de eerste plaatst. Mede door de goede resultaten en de vooruitzichten lijkt het erop dat Klement de groep ook volgend seizoen bij elkaar kan houden en dat het stappen kan zetten. ,,Ikzelf heb ook mijn contract met een jaar verlengd. Ik zie hier nog veel perspectief en ben gezegend met een uitstekende groep. Ik werk met spelers die eigenlijk veel te goed zijn voor de vierde klasse. Het is aan ons dus de taak te promoveren en te laten zien wat we in de derde klasse horen.”

Het trainingskamp heeft er volgens de hoofdtrainer voor gezorgd dat Amsvorde nog meer een eenheid is en iedereen beseft dat het zichzelf moet belonen. Vorig jaar deed het dat niet en daarom is de hunkering naar de titel nu nog groter. Naar de derde klasse en vervolgens daarin doorontwikkelen.

Het is iets wat Amsvorde wil, maar ook Klement zelf is er aan toe. ,,Als trainer wil ik mij ook ontwikkelen en naar een hoger niveau. Die ambitie heb ik zeker en dat weet de club. Toch ben ik hier zeker nog niet klaar en daarom heb ik ook verlengd. We zijn hongerig en willen na een geslaagd trainingskamp de goede lijn doortrekken…”

Foto: Amsvorde 1

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp