Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Eerste wedstrijd nieuwe kunstgras

Eerste voetbalwedstrijd op duurzaam kunstgrasveld V.V. Amsvorde

bron: destadamersfoort.nl

AMERSFOORT Wethouder Ben van Koningsveld (Sport) opende vrijdag 10 november het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging Amsvorde. V.V. Amsvorde is hiermee de eerste voetbalvereniging in Amersfoort met een milieuvriendelijk kunstgrasveld zonder rubber korrels.

De komende tijd worden de kunstgrasvelden bij andere verenigingen die aan vervanging toe zijn ook voorzien van deze milieuvriendelijke mat. Wethouder Van Koningsveld opende het nieuwe duurzame kunstgrasveld door een penalty te nemen op één van de nieuwe doelen.

Na de opening speelde het jeugdteam JO11-1 van de voetvalvereniging de eerste onderlinge wedstrijd op het veld. Danny de Graaf, voorzitter van V.V. Amsvorde kijkt tevreden terug: ,,We zijn trots op het feit dat we vooroplopen in het verduurzamen van de kunstgrasvelden. Het past perfect in de doelen die we ons als vereniging gesteld hebben voor 2025. We bestaan dan 100 jaar en willen ook de accommodatie een duurzame upgrade geven. We gaan de komende tijd ook aan de slag met het herinrichten van de kantine en de buitenruimte.”

DUURZAAM ALTERNATIEF
De oude velden waren ingelegd met rubbergranulaat. Hierin zitten schadelijke stoffen die vanaf de sportvelden in het grond- en slootwater terecht kunnen komen. De nieuwe kunstgrasvelden zijn duurzamer doordat deze geen korrels van rubbergranulaat bevatten. Wethouder Van Koningsveld: ,,De gemeente Amersfoort heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en we werken met elkaar aan het realiseren van een Duurzame stad. Dat doen we op allerlei vlakken en het verduurzamen van sportlocaties is daar één van.”

Ook het verwijderen van het oude materiaal doen we op een duurzame, milieuvriendelijke manier
Het duurzame aspect van dit project houdt niet op bij het nieuwe grasveld. Mark Vorsteveld van de SRO vult aan: ,,Ook het verwijderen van het oude materiaal doen we op een duurzame, milieuvriendelijke manier. Daarnaast zorgen we dat het oude kunstgras niet vernietigd wordt, maar hergebruikt zal worden voor andere doeleinden. Ook het zand en rubber zal hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor andere renovaties.”

De komende drie jaar worden in Amersfoort nog zes velden vervangen met het duurzame alternatief. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle kunstgrasvelden in de gemeente vervangen worden.

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp