Amersfoort-Zuid

Artikel RtvUtrecht vrijwilligersprobleem

Voetbalverenigingen in Utrecht vinden creatieve oplossingen voor vrijwilligersprobleem

Introductie:

Voetbalverenigingen in Utrecht hebben steeds meer moeite om vrijwilligers te vinden. Dit leidt tot problemen, zoals afgelaste wedstrijden, lege plekken in het bestuur en opruimklussen die blijven liggen. Verenigingen zijn daarom steeds creatiever in het vinden van oplossingen.

Borg als oplossing:

Een aantal verenigingen in Utrecht werkt met een borg voor vrijwilligerswerk. Deelnemers betalen een extra bedrag bij de contributie, dat ze terugkrijgen als ze voldoende vrijwilligersuren maken. Dit systeem is ingevoerd om de druk op de vrijwilligers te verlichten en om meer mensen aan het werk te krijgen.

Veranderende mentaliteit:

Verenigingen zien ook een veranderende mentaliteit bij mensen ten aanzien van vrijwilligerswerk. Mensen zijn minder bereid om zich langdurig aan een club te binden en willen meer flexibiliteit. Dit maakt het voor verenigingen moeilijker om vrijwilligers te vinden.

Andere oplossingen:

Naast de borg zijn er ook andere oplossingen voor het vrijwilligersprobleem. Sommige verenigingen bieden een vrijwilligersvergoeding aan, bijvoorbeeld voor scheidsrechter of verzorger. Ook kan de KNVB een rol spelen door richtlijnen te geven aan verenigingen.

Conclusie:

Het vrijwilligersprobleem bij voetbalverenigingen is een serieus probleem. Verenigingen zijn daarom steeds creatiever in het vinden van oplossingen. Het is echter de vraag of deze oplossingen voldoende zijn om het probleem in de toekomst op te lossen.

Bron: Dit is een nieuwsbericht van RTVUtrecht (lees meer)

Deel dit bericht

Deel op facebook
Deel via whatsapp