Welkom bij V.V. Amsvorde

Volg ons

Zeventienjarige debutant Böhmer ziet Amsvorde ruim winnen van Brederodes

Amsvorde heeft zondag een ruime overwinning geboekt op Brederodes. Het duel op Sportpark Nimmderdor eindigde in 4-0. Simon Böhmer (17) maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Amsvorde.

Zo’n veertig toeschouwers zagen hoe Amsvorde op de regenachtige zondag sterk begon tegen Brederodes. De bezoekers konden er slechts sporadisch uitkomen met een counter. Het was dan ook Amsvorde dat in de eerste helft voor de openingstreffer tekende via Darrick van Langeveld. Voor rust beslisten de zwart-witten het duel: Elvis van der Weide zette de 2-0 op het scorebord.

Ook na rust was Amsvorde de bovenliggende partij op het hoofdveld. In de stromende regen werd het kwaliteitsverschil in de score uitgedrukt. Kevin van Schoonhoven tekende voor de derde Amsvordiaanse treffer. Amsvorde-trainer Marcel van de Wijngaard gunde A1-spits Böhmer een kwartier voor tijd zijn debuut. In de slotfase bepaalde Van der Weide de eindstand op 4-0.

Door de overwinning staan de Amersfoorters nog altijd op de achtste plek in de vierde klasse. Komende zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd gepland. Dan komt nummer drie UVV om 14.00 uur op bezoek.